Francis Poulenc Ensemble op 23 februari om 3 uur in de Witte Kerk met een Frans programma Francis Poulenc Ensemble op 23 februari om 3 uur in de Witte Kerk met een Frans programma
Een aantal leden van het Francis Poulenc Ensemble speelde in de zeventiger jaren van de vorige eeuw al samen tijdens hun studietijd in Amsterdam. Sinds een paar jaar musiceren zij weer met elkaar, aangevuld tot een blaaskwintet. Een van de eerste stukken op hun repertoire was het pianosextet van Francis Poulenc, een bekend kamermuziekwerk met een solistische rol voor de piano.
Er werd al opgetreden in kamermuziekseries op diverse plaatsen in het land. In 2020 zal het ensemble een aantal concerten geven o.a. in de Ardèche in Frankrijk.

Het ensemble werkt tegenwoordig samen met de pianiste Marjès Benoist, Zij slaagde op 19-jarige leeftijd summa cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij o.a Jan Wijn en Hans Dercksen. Mariès trad veelvuldig op als concertpianist en als soliste met orkest. Het grootste deel van haar leven heeft Marjès gewijd aan het opleiden van uitzonderlijk muzikale kinderen. Sinds 2016 geeft ze les aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. In bijna ieder pianoconcours van de afgelopen jaren haalde minstens één van haar leerlingen de top-3.

De leden van het ensemble zijn: Marjès Benoist – piano, Dìl Engelhard – fluit , Robert Tempelaar – hobo, Martin Simmelink – klarinet, Krijn van Arnhem – fagot en Anton Michel – hoorn.

Het ensemble voert muziek uit van: Albert Roussel, Franz Danzi, Gordon Jacob, Jacques Ibert, Claude Debussy en Francis Poulenc

Raadpleeg voor verdere informatie onze website www.concertenwittekerk.nl
Tickets bestellen kan behalve via de website, telefonisch (0645184525), of bij boekhandel Bruna.

 
De Ter Coulstercantorij nodigt gastzangers uit voor The Crucifixion De Ter Coulstercantorij nodigt gastzangers uit voor The Crucifixion
Op woensdag 8 april voert de Ter Coulstercantorij The Crucifixion van John Stainer uit. U wordt van harte uitgenodigd mee te zingen in deze indrukwekkende compositie over het lijden en sterven van Jezus Christus. Er zijn acht repetities te beginnen op woensdag 12 februari. Er wordt gezongen van 19:45 – 21:30 uur in de Ter Coulsterkerk. In de pauze is er koffie en thee. Schroomt u niet, iedereen kan zingen en de muziek is prachtig. Voor de bladmuziek wordt gezorgd. U hoeft geen noten te kunnen lezen. Met ingezongen partijen kunt u thuis rustig uw partij al luisterend instuderen. Graag opgave bij Simone Ouwendijk ().

The Crucifixion is zeer toegankelijke muziek, met verschillende koordelen, aria's en recitatieven en natuurlijk niet te vergeten de koralen. Het stamt uit de romantiek (1877).
De twee solisten zijn een tenor en een bas. De uitvoering van duurt ongeveer een uur.
De uitvoering in de Witte Kerk vindt plaats in het kader van de stille week, op woensdag 8 april, aanvang 19:30 uur.
 
 
Boekbesprekingen: Ongelofelijk Boekbesprekingen: Ongelofelijk
Er staan wederom nieuwe boekbesprekingen online.
U vindt ze door te klikken op deze link

            
 
Zingen in de zorg: Maartje de Lint Zingen in de zorg: Maartje de Lint

 

Iedere 2 weken op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur zingt Maartje de Lint met ouderen, onder het motto: Samen zingen activeert lichaam en geest.

Over haar werk in o.a. de Ter Coulsterkerk zegt Maartje het volgende:
Mensen met dementie laten een meer specifieke, intuïtieve reactie zien; ze staan op, beginnen te glimlachen of bewegen en worden vaak volledig in beslag genomen door de muziek.

Ze zijn tijdelijk “terug”. Laten gedrag zien dat er al een poos niet meer was …waar ik achter kwam door gesprekken achteraf met betrokkenen.

Deze ervaringen raakten mij diep. En ik zal ze nooit vergeten.

Maartje werkt al meer dan 25 jaar als professioneel zangeres. Ze is ook gediplomeerd trainer.

Meer over Maartje op https://maartjedelint.com/ of orpheuscurat.nl 


foto: Kirsten Nijhof

 
Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via: 
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer