Steun One More Voice via Rabo Clubsupport Steun One More Voice via Rabo Clubsupport
Bent u klant bij de Rabobank?
Dan kunt u ons koor One More Voice steunen met uw stem!

Leden van Rabobank Alkmaar e.o. brengen van 5 t/m 25 oktober hun stem uit op de deelnemers die zij een warm hart toe dragen. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de club ontvangt. Dit jaar stemmen leden van de Rabobank voor het eerst via de Rabo App en Rabo Online Bankieren.

Stemt u ook op One More Voice? Meer info via deze link en door op deze link te klikken leest u meer over het doel van One More Voice met het geld wat wordt opgehaald via Rabo ClubSupport

 
 
Concert Witte Kerk 18 oktober Concert Witte Kerk 18 oktober
Dit jaar gedenken wij dat 75 jaar geleden WO II geëindigd is. Op 4 mei j.l. zou dit op muzikale wijze in de Witte Kerk  gevierd worden. Deze viering kon echter  vanwege coronamaatregelen helaas niet doorgaan.
Gelukkig is de Stichting Cultuurbevordering Witte Kerk nu in staat u uit te nodigen voor een concert dat in het teken staat van 75 jaar Vrijheid. Heel bijzonder overigens, nu wij ons gebonden weten aan omgangsregels om de coronapandemie het hoofd te bieden.

Op 18 oktober presenteert Quatuor Aeternum één van de meest diepzinnige kamermuziekwerken van de 20e eeuw: het “Quatuor pour la fin du temps” van Olivier Messiaen. In het Bijbelboek Openbaring vond Olivier Messiaen de inspiratie voor dit apocalyptische visioen, dat hij componeerde in een Duits krijgsgevangenenkamp, waar honderden gevangenen en kampbewaarders in doodse stilte luisterden naar de aangrijpende uitvoering door Messiaen en drie medegevangenen. “Nooit is er met meer begrip en aandacht naar mijn muziek geluisterd”, zou hij later zeggen.
Heftige klanktapijten grijpen naar de keel als een directe verwijzing naar de verschrikkingen van oorlog. Maar tegelijkertijd is er die eigen ritmische taal die de perceptie van tijd volkomen op zijn kop zet. De muziek tracht de eeuwigheid uit te drukken en los te komen van tijd en ruimte, zodat geen angst verklankt wordt maar hoop. Messiaens boodschap was er een van vertrouwen in de toekomst, een boodschap die de gevangenen van Stalag VIII-A  troost moet hebben gegeven, maar die in dit bijzondere jaar nog net zo krachtig en noodzakelijk is.
Het concert wordt vindt plaats in de Witte Kerk op zondag 18 oktober en begint om 15:00 uur.
Vanzelfsprekend nemen de organisatoren alle coronaveiligheidsmaatregelen in acht, zodat u met een veilig gevoel het concert kunt bezoeken.
Daarom is het maximale aantal bezoekers op 60 gesteld en vragen wij u vooraf te reserveren,
Raadpleeg voor reservering en verdere informatie www.concertenwittekerk.nl of bel 06 45184525

Hans Dompeling


 
 
Kerk op woensdag Kerk op woensdag
De kerkopenstelling op woensdag is na enkele maanden gestopt.
In de kerkenraad en het Pastoraal Overleg wordt gezocht naar een nieuwe invulling.
We houden u op de hoogte!
 
Laatste nieuws juni/juli 2020 Laatste nieuws juni/juli 2020
Het laatste nieuws rondom de kerkdiensten lees u hier.
Klik hier om de nieuwsbrief te openen. 

 
 
Boekbesprekingen Boekbesprekingen
Er staan maar liefst vier nieuwe boekbesprekingen online.
U vindt ze door te klikken op deze link

              
            
 
Zingen in de zorg: Maartje de Lint Zingen in de zorg: Maartje de Lint

 

Iedere 2 weken op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur zingt Maartje de Lint met ouderen, onder het motto: Samen zingen activeert lichaam en geest.

Over haar werk in o.a. de Ter Coulsterkerk zegt Maartje het volgende:
Mensen met dementie laten een meer specifieke, intuïtieve reactie zien; ze staan op, beginnen te glimlachen of bewegen en worden vaak volledig in beslag genomen door de muziek.

Ze zijn tijdelijk “terug”. Laten gedrag zien dat er al een poos niet meer was …waar ik achter kwam door gesprekken achteraf met betrokkenen.

Deze ervaringen raakten mij diep. En ik zal ze nooit vergeten.

Maartje werkt al meer dan 25 jaar als professioneel zangeres. Ze is ook gediplomeerd trainer.

Meer over Maartje op https://maartjedelint.com/ of orpheuscurat.nl 


foto: Kirsten Nijhof

 
Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via: 
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer