Algemeen Algemeen
Dat was voor de toen al nauw samenwerkende hervormde gemeente en gereformeerde kerk een mooie gelegenheid het centraal gelegen gebouw aan te kopen. Het werd grondig gerenoveerd, sterk uitgebreid en getooid met een andere naam: Ter Coulsterkerk.
Tegelijkertijd werden de inmiddels afgebroken hervormde Kruiskerk aan de Maas Geesteranusweg en de gereformeerde kerk aan de Noordergeeststraat verkocht en de wekelijkse erediensten in de (hervormde) Witte kerk beëindigd.

Onze kerkelijke gemeente is uiteindelijk begin 2006 ontstaan door fusie van de al eeuwen bestaande hervormde gemeente en de gereformeerde kerk, die in 1959 werd gesticht. We zijn aangesloten bij de landelijke Protestantse Kerk in Nederland, PKN

Het pastoraat in handen van pastor André Martens, die 3 dagen per week in de gemeente werkzaam is.

Onze kerk wil op zondagmorgen met Woordverkondiging, liederen en gebeden een ontmoetingsplaats zijn voor allen die in het Evangelie inspiratie vinden. Maar haar leden willen ook in de week laten zien dat het omzien naar elkaar op uiteenlopende terreinen – in Heiloo en ver daarbuiten – van essentieel belang is binnen onze multiculturele samenleving.

De naam Ter Coulster heeft een rijke geschiedenis. De oudste vermelding van het landgoed Ter Coulster, gelegen in het Ter Coulsterbos aan de Kennemerstraatweg, dateert uit 1404. Aan de andere kant van de weg ligt het Gemeentebos, dat ooit tot het landgoed behoorde, met de Ter Coulsterlaan, waaraan ook de Ter Coulsterkerk staat.
 

 

terug