Schoenendoos actie 16 oktober Schoenendoos actie 16 oktober
Wat kunnen wij doen voor een kind in armoede?
Een simpele schoenendoos omtoveren tot een kostbaar cadeau!   

Op zaterdag 16 oktober vanaf 14:30uur in de Ter Coulsterkerk willen wij met jong en oud samen dozen vullen en versieren.

Hoe kun je mee doen? U/jij bent van harte welkom op zaterdag 16 oktober om te komen helpen. Maar u kunt ook schoenendozen brengen, een gift doen, spullen geven en/of cadeau papier aanleveren om de schoenendozen om te toveren tot een kostbaar cadeau.

Natuurlijk mag je ook thuis een doos vullen en versieren! Je kunt
deze inleveren tot en met 24 oktober in de Ter Coulsterkerk of bij
Fia Brouwer de Koning

Benodigdheden:
 • Schoenendozen (H. max 12cm x B. x L. max 34cm)
 • 4 schriften
 • 3 pennen
 • Gum
 • Puntenslijper
 • Set kleurpotloden
 • 3 potloden
 • Knuffel
 • Stuk zeep
 • Tandenborstel
 • Tandpasta
Overige informatie over de schoenendozen actie is te vinden op: www.schoenendoosactie.nl

Wij hopen op een grote opbrengst om zoveel mogelijk kinderen blij te kunnen maken!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen dan kunt u bellen of een WhatsApp bericht sturen naar Fia Brouwer de Koning; 0620015929
 
Barokensemble Eik en Linde speelt Mozart en Safieri - Zaterdag 25 september, 15.00u Witte Kerk Barokensemble Eik en Linde speelt Mozart en Safieri - Zaterdag 25 september, 15.00u Witte Kerk
Mozart en de veel oudere Salieri hadden veel waardering voor elkaar. Wellicht beneed Salieri de in zijn ogen geniale Mozart een beetje en vond hij iets in Mozarts muziek wat zijn muziek miste. Het is de moeite waard om naar deze twee te luisteren en te horen waar de verschillen liggen.

De leden van ‘Eik en Linde’, dat werd opgericht in 2000, vonden elkaar in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die recht doet aan de bronnen.

Van Mozart speelt het ensemble de beroemde 40ste  Symfonie en het 17de  Pianoconcert, van
Salieri het dubbelconcert voor fluit en hobo en een Fuga voor strijkers.
De solospelers, Roel Stern, fluit en Marjolein Koning, hobo in Salieri’s dubbelconcert komen uit de vaste Eik en Linde-bezetting.

In Mozart’s pianoconcert hoort u de begaafde jonge Russische fortepianospeelster Olga Pashchenko. Zij behoort dankzij haar veelzijdigheid, fabelachtige techniek en gepassioneerde spel tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie.
 
Aanmelden is verplicht. De toegangsprijs is €18. Raadpleeg voor verdere informatie www.concertenwittekerk.nl
 
 
Koffie ochtend Koffie ochtend
De wekelijkse koffieochtend in de Ter Coulsterkerk gaat vanaf 1 september weer naar de woensdag ochtend (was dinsdagochtend). De tijd blijft hetzelfde: van 10.30 uur - 11.30 uur.
Kom eens langs. Gezellig!
 
Oproep vrijwilligers bij de kerkdiensten in het ziekenhuis Oproep vrijwilligers bij de kerkdiensten in het ziekenhuis
Na een periode van ruim anderhalf jaar hopen wij eind augustus/begin september weer te starten met kerkdiensten in het Noordwestziekenhuis, locatie Alkmaar.
De afgelopen periode heeft ook bij onze vrijwilligers z’n sporen getrokken.
Een aantal van hen zal (om verschillende redenen) niet meer terugkomen.
Vandaar dit bericht waarmee we voor verschillende functies enthousiaste nieuwe mensen zoeken.
Om de kerkdiensten te kunnen organiseren zijn wij  namelijk afhankelijk van vrijwilligers: 
 • Elke vrijdagmorgen worden alle patiënten persoonlijk benaderd of ze belangstelling hebben voor de dienst op zondag. Hiervoor zoeken wij nieuwe mensen om de bestaande groep aan te vullen. We drinken koffie met elkaar en zijn betrokken op elkaar. Daarmee ben je wekelijks ongeveer van half 10 – half 12 in Noordwest bezig.
 • We hebben minimaal een 3 tal koppels ( van 2 mensen) nodig voor het kosterswerk op zondagmorgen. Zodat men 1x per 3 weken aan de beurt is. Ook hierbij zoeken wij aanvulling van de bestaande groep met minstens 1 koppel. Dit betreft diverse werkzaamheden die ik graag mondeling toelicht of door één van de kosters laat vertellen. In elk geval vraagt het werk erom om op zondag tijdig in Noordwest te zijn (8 uur) en ben je tot ongeveer 13 uur bezig. Dit is inclusief koffiedrinken na de dienst 😊
 • Per zondag hebben we een vaste groep mensen nodig die de patiënten met bed ( met 2 personen) in een rolstoel of lopend ophalen en weer terugbrengen na hun afdeling.  Dat betekent dat je een vaste zondag in de maand beschikbaar bent hiervoor van 9.3012 uur. Op sommige (vaste) zondagen kan het team aanvulling gebruiken! De diensten beginnen om 10.30 uur.
Voelt u of voel jij er voor om ons hechte en enthousiaste team te komen versterken dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Mensen die al 25/30 jaar (of meer) betrokken zijn, zijn geen uitzondering

Voor meer informatie kunt u/kan je per mail mij benaderen en evt per telefoon:
a.h.groenendijk@nwz.nl  Telefonisch bereikbaar via de receptie: 5484444, vragen naar sein 5133.
We kunnen altijd iets afspreken om verder door te praten. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Klaas en Klaske Mosselaar: k.mosselaar@quicknet.nl of telefonisch 072 5330417

Mensen die dit werk doen ervaren het allemaal als zeer zinvol en goed… Iets voor u /jou??

Annerien Groenendijk
 
Kerkdienst 27 juni Kerkdienst 27 juni
Afgelopen zondag, 27 juni, was het weer kindernevendienst en koffiedrinken als 'van ouds'!
Fijne beelden!

 
Ter Coulsterkerk op TV Ter Coulsterkerk op TV

Sinds enige tijd zendt de KRO/NCRV de serie ” Petrus in het land”  uit. De titel komt van het tijdschrift PETRUS van de PKN ( Protestantse Kerk Nederland) die het tijdschrift uitgeeft. Dit is een gratis magazine, dat ruim 300.000 abonnees kent. In de serie Petrus in het land volgt men een kerkgemeenschap in een dorp of stad, waar men welkom wordt geheten door de voorganger, die iets vertelt over het reilen en zeilen van de desbetreffende kerk in de omgeving. Zo ontstaat een informeel inkijkje in het leven van christenen van iedere dag. De serie volgt ook enkele kerkgangers van de betrokken kerk.

Op 10 april om 17.10 op NPO 2 ging de serie over Heiloo en met name over de Ter Coulsterkerk. Hier wordt men welkom geheten door André Martens en vertellen Edward en Hanneke hun verhalen. Ook een aantal gemeente leden komen aan het woord en we mogen meekijken met Roelie in de kaarsenmakerij in de Abdij van Egmond.

Zeer de moeite waard om te gaan bekijken! 

Roelie vertelt: “Onlangs zijn opnamen gemaakt in de kaarsenfabriek en alle werkzaamheden die wij daar verrichten. De filmers waren heel enthousiast over het handwerk en de diversiteit van het werk. Borrelende parafine, mallen die gevuld worden en kaarsen die hun kleur krijgen door dompeling, alles is vastgelegd. Ook werden de winkel en de kerk gefilmd, waarbij de omgeving niet overgeslagen werd. Kortom een klein onderdeel van de serie over Heiloo bevat onze mooie Abdij met de werkzaamheden aldaar.” 

 Klik hier naar de uitzending van 10 april jongstleden.

 
Boekbesprekingen Boekbesprekingen
Nieuwe boekbespreking online!
U vindt deze door te klikken op deze link
   
            
 
Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via: 
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer