Herdenkingsbijeenkomsten 75 + 1 jaar Vrijheid. Herdenkingsbijeenkomsten 75 + 1 jaar Vrijheid.

De 4e en 5e mei komt er weer aan, maar hoe gaat dat er dit jaar uitzien?
Momenteel is het dagelijks openbaar leven niet zo stilgevallen als in 2020, maar de avondklok maakt ons duidelijk dat, hoewel er steeds meer vaccinaties plaatsvinden, de 'onzichtbare vijand' nog niet geheel is verdreven.
Maar het gaat de goede kant op!
Na de persconferentie van 13 april a.s. zullen de mogelijkheden na 20 april bekend worden gemaakt.
Voor het jubileumjaar 2020 bood het 4 en 5 mei comité een afgewogen totaalprogramma, met o.a. ooggetuigenverslagen van betrokkenen, zoals een kind van toen 8 jaar, moederziel alleen door een ‘oom’ weggebracht naar Friesland, waar nog wel eten was. 
Een kind met zijn moeder in een Jappenkamp…. 
Dus geen oorgetuigen maar ooggetuigenverslag, uit de 1e hand.! 
Indrukwekkende getuigenissen van toen jonge kinderen en nu Heilooërs.
Na bekendmaking van de mogelijkheden na 20 april zult u nader geïnformeerd worden.
Dan zal ook bekend zijn of de Stille Tocht en het Herdenkingsconcert in de Witte Kerk na afloop van de Dodenherdenkingal of niet, of in aangepaste vorm zullen plaatsvinden.

De voorbereidingsgroep 4 en 5 mei.

 
Thuis de kerkdienst beluisteren op een echte kerkstoel! Thuis de kerkdienst beluisteren op een echte kerkstoel!

De kerken zijn als gevolg van de coronamaatregelen al weken lang gesloten voor gewone kerkdiensten. In het merendeel van de kerken wordt  echter wel  een dienst opgenomen. Vaak uitsluitend met een voorganger, een kerkenraadslid en een organist. Deze diensten worden via www.kerkomroep.nl uitgezonden en zijn ook later terug te luisteren. Dit voorziet duidelijk in een behoefte; sinds de coronacrisis wordt die site iedere zondag ongeveer 400.000 keer bezocht, vier keer zoveel als voor de crisis.

Wat zou u ervan vinden om thuis op een echte kerkstoel naar de dienst te luisteren? Dat kan! De Witte Kerk en de Ter Coulsterkerk  in Heiloo verkopen een aantal van hun oude kerkstoelen. De opbrengst wordt gebruikt om de tegenvallende inkomsten in verband met de coronamaatregelen op te vangen. De eiken houten stoelen  hebben een biezen zitting en zijn nog in goede staat. Sommigen hebben knoppen bovenop. De achterkant heeft een uitsparing voor een boekje of tasje. De stoelen zijn te reserveren via reserveren@wittekerk-heiloo.nl en kosten slechts 15 euro per stuk.

Gun de kerkstoel een tweede leven en draag bij aan een goed doel!
 
 
Boekbesprekingen Boekbesprekingen
Nieuwe boekbespreking online!
U vindt deze door te klikken op deze link
   
            
 
Kerstavond bij de Witte Kerk Kerstavond bij de Witte Kerk
Op kerkavond was het gezellig bij de Witte Kerk, klik op lees meer voor filmpjes met een sfeerimpressie. 
lees meer ┬╗
 
Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via: 
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer