Algemeen Algemeen
Dat was voor de toen al nauw samenwerkende hervormde gemeente en gereformeerde kerk een mooie gelegenheid het centraal gelegen gebouw aan te kopen. Het werd grondig gerenoveerd, sterk uitgebreid en getooid met een andere naam: Ter Coulsterkerk.
Tegelijkertijd werden de inmiddels afgebroken hervormde Kruiskerk aan de Maas Geesteranusweg en de gereformeerde kerk aan de Noordergeeststraat verkocht en de wekelijkse erediensten in de (hervormde) Witte kerk beëindigd.
Zo kon de Protestantse Gemeente Heiloo, officieel ontstaan op 1 januari 2006 en aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland, PKN, met twee predikanten een nieuwe start maken. In een groot, vernieuwd kerkelijk centrum dat bovendien in augustus 2004 de beschikking kreeg over een orgel van 25 stemmen, dat behalve voor het begeleiden van de gemeentezang ook geschikt is voor concerten.
De naam Ter Coulster heeft een rijke geschiedenis. De oudste vermelding van het landgoed Ter Coulster, gelegen in het Ter Coulsterbos aan de Kennemerstraatweg, dateert uit 1404. Aan de andere kant van de weg ligt het Gemeentebos, dat ooit tot het landgoed behoorde, met de Ter Coulsterlaan, waaraan ook de Ter Coulsterkerk staat.
terug