Vestine Masengesho uit Rwanda bezoekt PKN Classis Noord-Holland in Heiloo! Vestine Masengesho uit Rwanda bezoekt PKN Classis Noord-Holland in Heiloo!

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat één miljoen Rwandezen werden vermoord.
Daarom besteedt Kerk in Actie hier dit voorjaar veel aandacht aan.
Op zondag 7 april is de landelijke collecte bestemd voor het werk van Mwana Ukundwa, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen en ouders in Rwanda.

Op dinsdagavond 9 april komt Vestine Masengesho uit Rwanda op bezoek in Heiloo.

Vestine werd na de vreselijke genocide die 25 jaar geleden in haar land plaatsvond, als 7-jarig meisje  opgevangen door de organisatie Mwana Ukundwa. Jarenlang is ze door Mwana Ukundwa geholpen met een beurs en andere vormen van ondersteuning om te kunnen studeren aan een hogeschool. Nog steeds vangt Mwana Ukundwa wezen op, maar nu zijn het kinderen van wie de ouders overleden zijn aan aids. Inmiddels is Vestine getrouwd en moeder van twee kinderen en is zij zelf actief in projecten van de Presbyteriaanse kerk. Meer weten over Mwana Ukundwa? Kijk op www.kerkinactie.nl/40dagentijd.

Vestine ziet ernaar uit om over haar verhaal aan u te vertellen, haar eigen verhaal en het verhaal over de aanpak van Mwana Ukundwa, en wij nodigen u van harte uit om naar haar te komen luisteren. Er is alle ruimte om vragen te stellen, dat waardeert Vestine zelfs enorm.

De avond waarop u Vestine kunt ontmoeten begint om 19:30 uur en vindt plaats in de Ter Coulsterkerk (Holleweg 111, 1851 KE Heiloo). De avond eindigt rond 21:30 uur.

We hopen op een drukbezette, inspirerende en onvergetelijke ontmoeting! U bent van harte welkom om andere geïnteresseerden mee te nemen.

U kunt zich opgeven bij Gerdine Klein, .

Kunt u niet aanwezig zijn, kijk dan op www.kerkinactie.nl/bezoek2019. Hier vindt u een overzicht van alle buitenlandse gasten die Kerk in Actie tijdens de 40dagentijd heeft uitgenodigd. U bent van harte welkom om een van de gasten op een andere locatie te ontmoeten.

Hartelijke groet,

namens de ZWO Heiloo
Marianne Deinum
Annelies Boer
Ed van den Berg

namens Kerk in Actie
Gerdine Klein
 

terug