Nieuws voor de gemeente: Kracht om te veranderen Nieuws voor de gemeente: Kracht om te veranderen
Fia, Liesbeth en ik hebben 2 avonden gevolgd in de voorbereiding. Wij kunnen ons vinden in gesprekken met mensen en willen dat op 2 manieren vorm geven.
De Witte kerk gaat open op woensdag 8 mei en woensdag 15 mei en Fia zal daar zijn met vrijwilligers om geïnteresseerden op te vangen met koffie/thee en indien men dat wil een gesprek.
De kelder van de ter Coulster gaat open als Taalcafé op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei van 16.00 uur tot 17.00 uur en op maandag 13 mei en dinsdag 14 mei van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Er zullen 2 Spaans sprekende dames aanwezig zijn en een aantal mensen uit Amerika. Liesbeth Lawant en ik zullen zorgen voor koffie/thee en willen ook in gesprek gaan met mensen, die daar prijs op stellen.
De groep Amerikanen zullen onze kerkdienst bijwonen op zondag 12 mei. Op de beamer a.s. zondag zullen we kort aandacht aan de beweging besteden. Dit verhaal zal ook op onze website te lezen zijn en de website van Kracht om… zal verwijzen naar de website van onze kerk.
Aangezien we als kerk missionair willen zijn, kunnen we naar mijn mening ons niet onttrekken aan deze vorm van evangelieverkondiging, maar we willen het wel doen op een manier, die bij ons past.
Wie van onze gemeente mee wil doen in een gesprek of wil kijken wat deze beweging beoogt, is van harte welkom om aanwezig te zijn in de Witte kerk of in de Ter Coulsterkelder. Sterker nog : wij zouden het heel erg op prijs stellen om dit samen te doen, ook met het oog op eventuele evaluatie en opvang na afloop.

Roelie van Diest

 
terug