Francis Poulenc Ensemble op 23 februari om 3 uur in de Witte Kerk met een Frans programma Francis Poulenc Ensemble op 23 februari om 3 uur in de Witte Kerk met een Frans programma
Een aantal leden van het Francis Poulenc Ensemble speelde in de zeventiger jaren van de vorige eeuw al samen tijdens hun studietijd in Amsterdam. Sinds een paar jaar musiceren zij weer met elkaar, aangevuld tot een blaaskwintet. Een van de eerste stukken op hun repertoire was het pianosextet van Francis Poulenc, een bekend kamermuziekwerk met een solistische rol voor de piano.
Er werd al opgetreden in kamermuziekseries op diverse plaatsen in het land. In 2020 zal het ensemble een aantal concerten geven o.a. in de Ardèche in Frankrijk.

Het ensemble werkt tegenwoordig samen met de pianiste Marjès Benoist, Zij slaagde op 19-jarige leeftijd summa cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij o.a Jan Wijn en Hans Dercksen. Mariès trad veelvuldig op als concertpianist en als soliste met orkest. Het grootste deel van haar leven heeft Marjès gewijd aan het opleiden van uitzonderlijk muzikale kinderen. Sinds 2016 geeft ze les aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. In bijna ieder pianoconcours van de afgelopen jaren haalde minstens één van haar leerlingen de top-3.

De leden van het ensemble zijn: Marjès Benoist – piano, Dìl Engelhard – fluit , Robert Tempelaar – hobo, Martin Simmelink – klarinet, Krijn van Arnhem – fagot en Anton Michel – hoorn.

Het ensemble voert muziek uit van: Albert Roussel, Franz Danzi, Gordon Jacob, Jacques Ibert, Claude Debussy en Francis Poulenc

Raadpleeg voor verdere informatie onze website www.concertenwittekerk.nl
Tickets bestellen kan behalve via de website, telefonisch (0645184525), of bij boekhandel Bruna.

terug