Concert in de Witte Kerk op 21 november om 15u Concert in de Witte Kerk op 21 november om 15u
Joe Puglia-viool en Ellen Corver-piano spelen Debussy, de Vries en Schubert - 22 november om 15.00u

Programma:
  • De vioolsonate van Claude Debussy, zijn laatste compositie, die bedoeld was als derde sonate in een cyclus van zes voor diverse instrumenten.
  • Spiegelpaleis van Klaas de Vries, werd in 2012 geschreven met de vraag welke kant het moet opgaan met de westerse muziek Tonale en atonale muziek  komen hier samen.
  • Fantasie in C-majeur van Franz Schubert is in 1827 geschreven. De compositie behoorde al snel tot het favoriete repertoire van de grote violisten uit die tijd en daarna.
Joe Puglia begon op 4-jarige leeftijd met viool spelen. Hij maakte zijn solodebuut in het Amsterdamse Concertgebouw. De recensies waren lovend. Joe is regelmatig als gastconcertmeester te horen bij diverse Nederlandse orkesten. In dit programma laat Joe voor de laatste maal zijn beroemde en zeldzame Gagliano-viool horen. Na er 9 jaar lang op gespeeld te hebben moet hij dit zeldzame instrument helaas teruggeven aan de eigenaar.
Pianiste Ellen Corver is o.a. bekend geworden door haar uitvoeringen van de werken van Debussy, Ravel, Brahms, Beethoven en Haydn. Ze wordt vaak uitgenodigd voor het geven van internationale masterclasses.
Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze website: www.concertenwittekerk.nl

Hans Dompeling

 
terug