Bericht 13-03-2020: Corona maatregelen Bericht 13-03-2020: Corona maatregelen
Lieve gemeenteleden,

De kerkenraad volgt nauwkeurig de berichtgeving rond het coronacrisis in ons land. Sinds gisteren heeft de overheid gevraagd om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen af te gelasten. Onze kerkdiensten vallen ook onder deze bijeenkomsten. In navolging van de richtlijnen van de Protestantse Kerk heeft de kerkenraad besloten de kerkdiensten van 15 maart, 22 maart en 29 maart af te gelasten. Niet alleen de gemeenteleden zijn kwetsbaar, maar ook alle vrijwilligers en daarom zijn wij tot dit besluit gekomen.

Deze beslissing valt ons zwaar, want de zondagse eredienst en het samenkomen van gemeenteleden door de week heen, beschouwen wij als het hart van onze gemeente. Toch menen we dat wij dit advies serieus moeten nemen.

Ook de vastenvespers op de maandagavonden gaan voorlopig niet door.     

Ook voor het pastorale bezoekwerk aan kwetsbare gemeenteleden heeft dit gevolgen. Het bezoekwerk zal – in verband met besmettingsgevaar – worden beperkt. U kunt echter telefonisch of per e-mail contact zoeken met de pastores, de kerkenraad of het wijkteam. Er zal dan gehandeld worden naar bevind van zaken.

Op zondag 15 maart zal ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, voorgaan in een speciale viering vanuit de kapel van het landelijk dienstencentrum in Utrecht. De uitzending daarvan wordt verzorgd door de EO en begint op NPO2 om 09.20 uur. Voor meer informatie zie de site van onze kerk. (www.pknheiloo.nl)
Als alles loopt, zoals wij hopen, zullen wij zondag 5 april onze diensten weer vervolgen. Maar wij adviseren u de media en de website van onze kerk in de gaten te houden.

Met vriendelijke groeten, namens de kerkenraad,
Roelie van Diest
Voorzitter kerkenraad  
terug