Barokensemble Eik en Linde speelt Mozart en Safieri - Zaterdag 25 september, 15.00u Witte Kerk Barokensemble Eik en Linde speelt Mozart en Safieri - Zaterdag 25 september, 15.00u Witte Kerk
Mozart en de veel oudere Salieri hadden veel waardering voor elkaar. Wellicht beneed Salieri de in zijn ogen geniale Mozart een beetje en vond hij iets in Mozarts muziek wat zijn muziek miste. Het is de moeite waard om naar deze twee te luisteren en te horen waar de verschillen liggen.

De leden van ‘Eik en Linde’, dat werd opgericht in 2000, vonden elkaar in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die recht doet aan de bronnen.

Van Mozart speelt het ensemble de beroemde 40ste  Symfonie en het 17de  Pianoconcert, van
Salieri het dubbelconcert voor fluit en hobo en een Fuga voor strijkers.
De solospelers, Roel Stern, fluit en Marjolein Koning, hobo in Salieri’s dubbelconcert komen uit de vaste Eik en Linde-bezetting.

In Mozart’s pianoconcert hoort u de begaafde jonge Russische fortepianospeelster Olga Pashchenko. Zij behoort dankzij haar veelzijdigheid, fabelachtige techniek en gepassioneerde spel tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie.
 
Aanmelden is verplicht. De toegangsprijs is €18. Raadpleeg voor verdere informatie www.concertenwittekerk.nl
 
terug